Olemme Facebookissa!

5.8.2021 Nurmijärvi-ilmiö ei näy meillä

Kaupungeista maaseudulle suuntautuva muutto eli Nurmijärvi-ilmiö ei ole saavuttanut Punkalaidunta.

Suomalaisten muuttosuunta on perinteisesti ollut maaseudulta kaupunkeihin. Koronapandemian myötä on alettu puhua Nurmijärvi-ilmiöistä, mikä tarkoittaa sitä, että ihmiset ovatkin alkaneet muuttaa entistä merkittävämmin väljempiin oloihin. Erityisesti Nurmijärvi-ilmiö näkyy pääkaupunkimme kehyskunnissa. Ne ovat muuttovoittajia, kun samaan aikaan Helsinki menettää asukkaita.


Suomen suurista kaupungeista oman maakuntamme pääkaupuki Tampere ei ole ilmiöstä vielä joutunut kärsimään. Sen väkimäärä kasvaa. Mutta jos poikkeaa Tampereen kehyskunnissa, kuten Vesilahdella tai Lempäälässä, huomaa, että uusia omakotitaloja on viime vuosina noussut kuin sieniä sateella.


Kukahan muistaa, milloin Punkalaitumelle on edellisen kerran rakennettu uusi omakotitalo? Me emme siis ole Nurmijärvi-ilmiössä mukana. Tampereen kehyskunnaksi olemme liian etäällä ja valtaväylät karttelevat kotikontujamme.


Maamme kunnat taistelevat jokaisesta muuttoa harkitsevasta. Moni kunta myös satsaa merkittävästi markkinointiinsa. Jotkut pienetkin kunnat ovat tehneet myös kaupallista yhteistyötä isojen medioiden kanssa asukkaita haaliessaan.


Punkalaitumen kunnan markkinointia on keskitetty sosiaalisen median kanaville. Markkinoinnin vaikuttavuuden näkökulmasta useamman kuin yhden kanavan käyttö olisi kuitenkin perusteltua, vaikka markkinointi toki maksaa aina jotain.

 

Evästeet