Olemme Facebookissa!

31.03.2022 Seveleistä ja klopoista

Punkalaitumen kunnan taloutta on hoidettu tarkasti, paljastaa viime vuoden tilinpäätös. Muuta vaihtoehtoa ei olekaan.

”Seveliä meni, mutta kloppookin tuli”, kuvaili entinen punkalaitumelainen mies kaupunkireissuaan. Hän tahtoi sanoa, että rahaa meni, mutta jotain sentään tulikin. Sanonta sopii myös kunnan viime vuoden tilinpäätökseen. Jos kohta menoja oli, oli myös tuloja.


Tilinpäätös jäi vajaan satatuhatta euroa tappiolle, mutta ilahduttavaa siinä oli, että tulopuoli toteutui liki miljoonan arvioitua suurempana. Taseessakin riittää puskuria hyvin.


Punkalaitumella on totuttu elämään suu säkkiä myöden ja turhia tuhlailematta. Tästä linjasta emme voi luopua tulevinakaan vuosina, vaikka ensi vuoden alusta sotepe-menot siirtyvätkin hyvinvointialueelle.


Väestökehitys ei lupaa veronmaksajien määrän lisääntymistä ja vuosikatteenkin pitäisi jatkossa riittää viime vuosien suurten investointien poistoihin. Samalla uusia investointeja on koko ajan tiedossa.


Tilinpäätöspumaskaa selatessa ei kuntaa voi syyttää holtittomuudesta. Lainoja on pystytty maksamaan pois ja lainakanta on maan keskiarvolla mitattuna varsin maltillinen. Se kertoo tarkasta taloudenpidosta.

 

Evästeet