Olemme Facebookissa!

30.06.2022 Kesäkin voi olla suoritus

Kesästäkin saa huomaamatta itselleen yhden stressinaiheen lisää. Kesän menot on suunniteltava viikkojen päähän sääennustetta silmällä pitäen. Itsensä voi nopeasti saada kiinni potemasta kuuluisaa fomoa.

Moni varmasti huokaisi viime viikolla helpotuksesta, kun sääkartat muuttuivat punaisiksi ja auringon kuvia oli ympäri Suomea. Mitä olisikaan ollut juhannus ilman lämpöä hivelemässä ihoa.

Viikonloppuna sai lukea ja katsella kuvia eri sosiaalisen median alustoilta juhannuksen vietosta. Osa oli lähtenyt mökeille ystäväperheineen, toiset taas olivat eturivissä festareilla. Kuvista sai ihailla kauniiksi katettuja pöytiä, jotka pursusivat erilaisia grilliherkkuja. Festarikansan päivityksistä sen sijaan pääsi aallon harjalle tämän kesän muotivillityksistä.

Jos tänä vuonna ei kuitenkaan tullut ostaneeksi lippuja festareille tai vuokranneeksi hulppeaa huvilaa, saattoi helposti huomata potevansa fomoa. Fomo, joka on lyhenne englannin kielisistä sanoista fear of missing out tarkoittaa tilannetta jossa ihminen pelkää jäävänsä paitsi kokemuksista, tapahtumista tai jostakin muusta ”oleellisesta”.

Suorituskeskeisessä maailmassa on juhannuksestakin saatava kaikki irti.Vaikka rento mökkiviikonloppu kaukana sivistyksen parista houkuttaisi, takaraivossa kolkuttaa pelko siitä, että ainutlaatuiset kokemukset ja samalla oikeastaan koko kesä lipuu ohi. Katumus valtaa koko mielen.

Eikä fomo koske vain juhlapyhiä. Helposti koko kesästä saa itselleen stressinaiheen. Jokaisesta auringonsäteestä on nautittava, koska koskaan ei tiedä mikä niistä on kesän viimeinen. Hetkessä elämisen jalo taito saattaa nopeasti unohtua, kun elämää suunnittelee jo viikkojen päähän sääennustetta seuraten ja fomoa potien.

Siksi olisikin tärkeää yrittää vain nauttia niistä pienistä hetkistä joita elämä tarjoilee. Kliseeltä kuulostava toteamus on pitkälti oikeassa. Yleensä parhaat asiat tapahtuvat sattumalta, sen kummempia suunnittelematta.

Evästeet