Olemme Facebookissa!

28.05.2020 Kesälaitumille

Koulut päättyvät poikkeuksellisissa merkeissä lauantaina. Myös uudet ylioppilaat saavat valkolakkinsa ilman suuria juhlallisuuksia.

Koulut ja oppilaitokset päättävät lukuvuotensa lauantaina varsin poikkeuksellisella tavalla. Ylioppilaita ei tänä keväänä lakiteta Punkalaitumella liikuntahallissa yhteiskoulun ja lukion kevätjuhlassa, Suvivirsi ei kajahtanut koulujen yhteisessä kevätkirkossa eivätkä peruskoulunsa päättäneet saa todistusta muiden koululaisten läsnäollessa. Onpa ohjeistusta tullut siihenkin suuntaan, että oppilaiden ei välttämättä tarvitse tänä keväänä tuoda omalle opettajalleen pientä muistamista, joka niin monesti on tapana ollut.


Poikkeuksellinen tilanne harmittaa erityisesti ylioppilaiksia valmistuvien puolesta. Suurta juhlapäivää ei voi viettää perinteisillä tavoilla. Tilannetta ei täydellisesti korvaa se, että ylioppilaille on suunniteltu valmistumisjuhlaa elokuussa.


Yhtä kaikki lauantaina alkavat kuitenkin kesälomat. Taakse jääneiden viikkojen tapahtumien jälkeen hengähdystauko on varmasti paikallaan sekä oppijoille että opettajille, vaikka parina viime viikkona jo ehdittiin palautella mieliin myös normaalia koulunkäyntiä.


Punkalaitumen Sanomat on palkinnut stipendillä uusista ylioppilaista parhaan äidinkielen tuloksen kirjoittajan, näin tapahtuu myös tänä keväänä. Jokainen uusi ylioppilas saa tuttuun tapaan lahjaksi myös lehden vuosikerran.

 

Evästeet