Olemme Facebookissa!

28.03.2019 Sinä teet valinnat

Lähestyvät vaalit näkyvät ja kuuluvat. Nyt on valinnan aika. Vuoden 2015 vaaleissa yli 1,25 miljoonaa suomalaista päätti olla käyttämättä äänioikeuttaan. Se lähes tuplasti saman verran, jolla äänillä vaaleissa noustiin suurimmaksi puolueeksi.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa ensi keskiviikkona, mikä näkyy ja kuuluu niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin. Tänään ja huomenna on esimerkiksi mahdollista tavata ehdokkaita paikkakunnalla erilaisissa tapahtumissa ja mikä ilahduttavaa, huolimatta kiivaasta lihaverokeskustelusta, monenlaista makkaraa ja perinteistä ”papusoppaa” jauhelihalla ryyditettynä on ainakin tarjolla.


Äänestäjien on mahdollisuus tulla kuuntelemaan eri puolueiden ehdokkaiden ajatuksia myös Punkalaitumen Sanomien vaalipaneeliin kunnantalossa ensi maanantaina. Sielläkin päästään keskustelemaan valtakunnallisista teemoista paikallisvärillä höystettynä.


Jokaisella äänioikeutetulla suomalaisella on neljän vuoden välein mahdollisuus ottaa kantaa siihen, millä painoarvolla kukin puolue toteuttaa parlamentaarista demokratiaa ja keiden edustajien toimesta. Yksi äänestää puoluetta, toinen pääministeriä, kolmas haluaa hyvän henkilön eduskuntaan.


Vuoden 2015 vaaleissa runsaat 1,25 miljoonaa suomalaista päätti olla käyttämättä äänioikeuttaan. Määrä on liki tuplat  verrattuna silloisen suurimman puolueen saamaan äänipottiin.

 

Evästeet