Olemme Facebookissa!

27.07.2023 MM-kisat tuo epäkohdat esiin

Naisten jalkapallon MM-kisat tuovat otsikoihin epäkohtia naisurheilussa, jotka muuten eivät tule julkisuuteen niin usein. Kehitystä on tapahtunut vuosien varrella, mutta edelleen on parannettavaa, jotta urheilu olisi kaikille tasapuolista.

Naisten jalkapallon MM-kilpailut starttasivat viime viikolla Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Kuukauden mittaiset kisat ovat nostaneet esille median uutisotsikoihin naisurheilun epäkohtia.


Usein naisten urheiluun kohdistuu ennakkoluuloja, oli kyseessä sitten laji mikä tahansa.  Naisten urheilua pidetään tylsänä, taidottomana ja vähemmän jännittävänä.


Tosiasiassa näin ei kuitenkaan ole, vaan naisurheilu voi tarjota yhtälailla jännittäviä ja taidokkaita esityksiä. On surullista, että vielä nykypäivänäkin urheilussa kohdataan epätasa-arvoista kohtelua.


Nämä epäkohdat kumpuavat vahvasti ennakkoluuloista, jotka usein ovat paikkaansa pitämättömiä. Vaikutukset ovat muutakin kuin naisten kokema vähättely ja aliarviointi.


Naisurheilijat voivat harvoin saada urheilusta ammatin. Varsinkin joukkuelajeissa, joissa pelaajat eivät niin helposti pysty luomaan itselleen omaa brändiä ja sen avulla saamaan tuloja.


On tietenkin ymmärrettävää, että mainostajat menevät sinne missä näkyvyys on suurin eli mitä katsotaan eniten. Näin ollen tuloja on lähes mahdotonta saada, sillä urheilussa suurin osa tuloista tulee yrityksien mainostuloista.


Onneksi, kun katsoo ajassa taaksepäin voi kuitenkin huomata selvää kehitystä. Suunta kehitykselle on siis positiivinen ja toivottavasti tulevaisuudessa niin nais- kuin miesurheilijat saavat yhtäläiset edut ja oikeudet.

 

Evästeet