Olemme Facebookissa!

27.06.2024 Huolehdi jaksamisestasi

Joskus voi olla vaikeaa olla tekemättä mitään. Helposti alkaa soimata itseään, että pitäisi olla ahkerampi ja aikaansaavempi. On kuitenkin tärkeää muistaa, että myös lepo ja aikaansaamattomuus ovat sallittuja, eikä niistä tulisi tuntea huonoa omaatuntoa.

Oleskella, rentoutua, ottaa iisisti, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Työ- tai koulupäivän jälkeen on mukava istahtaa alas tai käydä makuulle ja vetää hetki henkeä omassa rauhassa, tekemättä sen kummempaa. Chillata.


Hyvin nopeaa saattaa sisäinen ääni kuitenkin huomauttaa, että pitäisi nousta ylös ja tehdä sitä tai tätä. Voi olla hankalaa vain olla ja antaa itselleen hetki aikaa olla tekemättä mitään. Nykyaikana tehokkuus ja suoritukset toimivat helposti mittarina päivän on

nistumiselle. Olinpas aikaansaava tänään, nyt voin olla tyytyväinen itseeni ja saan luvan rentoutua.
Miksi rentoutuminen tai lepo pitää ansaita ensiksi suorittamalla jotakin? Varsinkin näin kesällä voi olla hankala rauhoittua, kun valoisia tunteja riittää eikä illan hämärtyminen pysäytä toimintaa. Silti olisi kuitenkin tärkeää muistaa, että lepo ja palautuminen ovat oleellisessa osassa jaksamista.


On oikeus rauhoittua, levätä ja olla tekemättä yhtään mitään, eikä siitä tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa. Oikeastaan on viisasta osata tunnistaa omat rajansa ja huolehtia jaksamisesta, myös kesällä.

 

Evästeet