Olemme Facebookissa!

27.05.2021 Viime ponnistus

Koronapandemia on laantumassa mutta malttia tarvitaan vielä, ettemme koe takapotkua.

Suomi on pikkuhiljaa pääsemässä eroon koronapandemiasta. Tämä näkyy muun muassa erilaisten rajoitusten vähittäisenä lievenemisenä.


Päivittäiset THL:n ilmoittamat todetut tartuntamäärät ovat olleet laskevana trendinä jo kevättalvesta lähtien. Edelleen tulee päiviä, jolloin tartuntoja on havaittu yli 200, mutta myös alle sadan tartunnan päivittäisiä lukemia.


Pitkään jatkuneet rajoitukset ovat saaneet monet jo malttamattomiksi. Baarit ja puistot täyttyivät nopeasti heti, kun se olisi mahdollista. Oli päästävä ”ihmisten ilmoille”.


Vaikka olemme menossa selvästi kohti parempia aikoja, on maltti edelleen tarpeen. Maalaisjärki terveysturvallisuuden varmistamiseksi kannattaa pitää mielessä, ettemme joutuisi juuri kesän korvalla kokemaan takapotkua koronan osalta. Erityisesti Kanta-Hämeessä jylläävä intialainen muunnos on aiheuttanut suurta huolta helposti tarttuvana tautimuotona.


Punkalaitumella koronatartuntoja ei ole todettu maaliskuun puolivälin jälkeen. Olemme siis osanneet toimia oikein ja ohjeita noudattaen. Jatketaan samaan malliin edelleen. Niin saamme kauan odotetun, normaalin kesän.

 

Evästeet