Olemme Facebookissa!

26.10.2023 Miksi ei kiinnosta?

Jostain syystä kunnan järjestämät yhdistysillat eivät ole saaneet paikallista yhdistysväkeä liikkeelle.

Punkalaitumen kunta järjesti yhdistyksille info- ja keskusteluillan edellisviikolla. Paikalla oli kymmenkunta ihmistä. Kutsu oli mennyt jokaiselle paikalliselle yhdistykselle. Monilta yhdistystoimijoilta jäi kuulematta muun muassa se, että Pirkanmaalla toimii Lähellä.fi-verkkokanava, jonka käytössä olisi paikallisestikin aika lailla järkeä.


Vahva yhdistyskenttä on paikallisesti ehdoton vahvuus. Meillä on useita kolmannen sektorin toimijoita, jotka tekevät saroillaan arvokasta työtä. Ilman näitä yhdistyksiä ja niissä toimivien vapaaehtoisten työpanosta Punkalaidun olisi aika hiljainen pitäjä. Siksi tuntuukin jotenkin erikoiselta, että toistuvasti kunnan järjestämissä yhteistapaamisissa ovat paikalla samat henkilöt, jotka jo etukäteen voisi nimetä paikalla oleviksi. Miksi kunnan järjestämät tapaamiset eivät kiinnosta?


Totta kai on selvää, että osallistuminen tällaisiin tilaisuuksiin on täysin vapaaehtoista. Jos tunne on, ettei oma yhdistys moisesta kunnantalolla istumisesta hyödy, on turha tulla paikalle. Mutta varmaan ainakin kunnassa hyvinvointisuunnittelija Päivi Paijaa kiinnostaa kuulla, mitkä aiheet ja millaiset tapaamiset saisivat väkeä paremmin liikkeelle. Tyhjille seinille on tapaamisia melko turha järjestää.

 

Evästeet