Olemme Facebookissa!

25.11.2021 Aaltoilua adventtina

Koronan ilmaantuvuus on kolkuttelemassa uusia ennätyksiä. Näyttää siltä, että tänäkin vuonna adventtiin kuuluvat rajoitukset, maskit, käsidesi ja uutena koronapassi.

Jos joku laski sen varaan, että lähestyvää joulua voidaan viettää Suomessa jo vailla suurempia koronahuolia, väärässä oli. Taudin ilmaantuvuusluvut tavoittelevat uusia ennätyksiä ja rokotekattavuus ei ole noussut odotetulla tavalla. Edelleen löytyy niitä, jotka syystä tai toisesta eivät rokotetta halua.


Terveydenhuollon ammattilaisten viesti on kuitenkin selvä. Sairaanhoidon, ja erityisesti tehohoidon, kapasiteettia kuormittavat ne koronatartunnan saaneet, joita ei ole rokotettu. Toki kahdesti rokotetutkin taudin voivat edelleen saada, etenkin mikäli elimistöä rasittavat muut perussairaudet.


Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä on otettu käyttöön tiukempia rajoituksia muun muassa erilaisten tilaisuuksien järjestämisessä. Joulunaikaan on suunniteltu monia tapahtumia, konsertteja ja esityksiä, joiden toteutuminen voi vielä peruuntua. Se on tietysti harmi sekä esiintyjille itselleen että yleisölle.


Tälläkin kertaa joulun odotukseen liittyy tummia sävyjä, joita kukaan ei varmaan haluaisi. Maskit, käsidesi ja uutena  koronapassit kuuluvat joulunviettoomme vuonna 2021.


Tästä huolimatta iloista adventtia! Josko jo vuoden kuluttua tilanne olisi parempi.

 

Evästeet