Olemme Facebookissa!

25.08.2022 Pääministeri, ei somejulkkis

Sanna Marin on hoitanut pääministerin tehtävänsä hyvin erittäin vaikeana maailmanaikana, vaikka linjauksia tämän hetken suuriin kysymyksiin onkin saatu viime aikoina odotella. On sääli, mikäli huomion vievät harkitsematon käytös ja sivuvirrat, joille nyt pitäisi tulla stoppi.

Pääministeri Sanna Marin (sdp.) on tänä kesänä paistatellut julkisuudessa täysin muista kuin poliittisista ansioistaan. Marin on bilettänyt ja pitänyt kekkereitä Kesärannassa. Näistä tilaisuuksista on julkisuuteen tullut monenlaista materiaalia.


Sanna Marin kertoi jo muutama vuosi sitten, että hän haluaa pöllyttää pääministerin instituutiota. Jos viimeaikaiset julkitulot ovat kyseisen pöllytyshalun ilmentymiä, olisi ehkä ollut paras harkita pariinkin kertaan uudelleen.


Pääministeri on tietysti julkinen henkilö, mutta hän ei voi olla ensisijaisesti somejulkkis. Hän on poliittinen johtaja.Valitettavasti tähän kontekstiin  jauhojengitoilailuvideot ja Kesärannan ”juhlakuvat” eivät sovi.


Pääministerin ympärillä riittää puolituttuja siipeilijöitä, jotka haluavat hyödyntää hänen rinnallaan tarjoutuvaa julkisuutta. Inhimillistä on myös, että tällaisten somejulkkisten ja artistien tarjoama huomio hivelee itsetuntoa, mutta silti seuran valintaan on syytä kiinnittää huomiota. Tai ainakin kieltää yksityistilaisuuksien minkäänlainen tallentaminen ellei sitten kyseessä ole tarkoituksellinen brändäys. Toivottavasti siitä ei Marinin kohdalla ole kyse.


Sanna Marin on hoitanut pääministerin tehtävänsä hyvin erittäin vaikeana maailmanaikana, vaikka linjauksia tämän hetken suuriin kysymyksiin onkin saatu viime aikoina odotella. On sääli, mikäli huomion vievät harkitsematon käytös ja sivuvirrat, joille nyt pitäisi tulla stoppi. Muuten Sanna Marin asettaa kyseenalaiseksi sen, ansaitseeko hän luottamuksen pääministerin viran hoitamiseen.


Marinin vastustajille tilanne on herkullinen. He odottavat hetkeä, jolloin pääsevät sanomaan: ”Ei siittä plikasta mihinkään ollut.”

 

Evästeet