Olemme Facebookissa!

25.06.2020 Ovet kiinni - taas kerran

Haukankosken vastaanottokeskusta ollaan sulkemassa neljättä kertaa. Asiasta on keskusteltu jo viime vuoden puolella kunnan päättävissä elimissä. Jäivätkö päättäjät asemalle, jää nähtäväksi.

Tummat pilvet ovat kasaantumassa jälleen kerran Punkalaitumen Haukankoskella toimivan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen taivaalle. Punkalaitumen kunnanjohtaja Tuija Ojala on vahvistanut Punkalaitumen Sanomille tiedon, jonka mukaan Maahanmuuttovirasto on lopettamassa keskuksen toiminnan vuoden vaihteessa.


Keskuksen tulevaisuudennäkymät nosti jo viime vuoden puolella kunnanvaltuustossa esiin valtuutettu Martti Mölsä, joka katsoi, että kunnan olisi etukäteen ryhdyttävä työhön vastaanottokeskuksen toiminnan turvaamiseksi. Kunnanhallitus päättikin kirjallisen kannanoton laatimisesta.


Vastaanottokeskuksesta käytiin kunnanvaltuustossa loppuvuodesta keskustelua Mölsän ajatusten pohjalta. Tuolloin nousi esiin myös se, että Haukankosken tilat alkavat olla niin sanotusti ”finaalissa”, eli ne vaatisivat runsaasti kunnostusta, jotta toimintaa voitaisiin jatkaa.


Tilojen tyhjentyessä kunta joutuu pohtimaan, kuinka mielekästä Haukankosken omistaminen sille on, vai olisiko parempi tilata paikalle purkokoneet. Tyhjillään valtavasta rakennuskompleksista ei ole kuin taattua rahanmenoa.


Mielenkiintoista on nähdä ainakin se, ajoiko juna kuntapäättäjien laiturin ohi, vai onko keskuksen kohtaloon vielä mahdollista vaikuttaa? Keskus on perustettu historiansa aikana neljä kertaa, nyt käsillä on neljäs lakkauttaminen.

 

Evästeet