Olemme Facebookissa!

25.03.2021 Joko tärppää?

Kanteenmaan alueen kehittämisyritykset ovat jatkuneet 80-luvulta lähtien. Tällä kertaa alueelle pyritään saamaan yritystoimintaa bio- ja kiertotalouden ympärille.

Kanteenmaan alueen kehittäminen on jälleen kerran esillä kunnassa. Tällä kerralla kakkostien kupeeseen pyritään synnyttämään kiertotalouden klusteria vapun jälkeen alkavalla selvityshankkeella. Ympäristöministeriö tukee hanketta.


Kaikella järjellä ajatellen juuri Kanteenmaa on alue, jota Punkalaitumen kannattaisi kehittää. Tätä on yritetty liki neljän vuosikymmenen ajan ja ennen lamavuosia olisi jotain kehitystä jopa odottanut tapahtuvan. Mutta ei. Mikään yritys ei ole ottanut tulta alleen. Ei edes trendikäs biokaasulaitos.


Nyt Kanteenmaan aluetta lähdetään kehittämää bio- ja kiertotalous keihäänkärkinä. Nekin ovat tämän ajan trendejä.  Pelkillä hienoilla lauseilla tulokset jäävät kuitenkin laihoiksi. Tarvitaan jalkatyötä, verkottumista ja markkinointia. Mitä valmiimpi pöytä on tarjota, sen helpompi on ruokailijan tulla. Tätä silmällä pitäen Kanteenmaasta kiinnostuneita yrityksiä on kuultava vaikkapa kaavoitukseen liittyvissä asioissa. Entisen kunnanjohtajan Lasse Laasjärven sanoin: Kunnan on kynnelle kyettävä.

 

Evästeet