Olemme Facebookissa!

25.01.2024 Kalkkiviivat pöllyävät

Presidentinvaalien viime metreillä kalkkiviivoilla pöllyää. Gallupien mukaan peli on tasaista.

Viimeisimmät mielipidemittaukset ovat tuoneet sähköä kalkkiviivoilla etenevään presidenttikilpaan. Aiemmin pidettiin likimain selvänä, että vaaleissa käydään kaksi kierrosta ja että toisella kierroksella vastakkain ovat Alexander Stubb ja Pekka Haavisto. Näin ei välttämättä olekaan.


Perussuomalaisten ehdokas Jussi Halla-aho näyttää tällä hetkellä olevan varsin kiriherkässä kunnossa. Hänen kannatuksensa on nousemassa kohisten samalla kun kärkinimien Stubbin ja Haaviston kannatus on hienoisessa laskussa.


Keskustan Olli Rehn on hänkin nostanut kannatustaan, mutta näyttää siltä, ettei Rehn nouse haastamaan ketään kärkikolmikosta.


On mielenkiintoista nähdä, vaikuttavatko gallup-tulokset viime metreillä esimerkiksi tämän päivän Ylen vaalipaneeliin. Tähän asti keskustelu on ollut varsin sivistynyttä. Joko nyt on aika kaivella kunkin menneitä syntejä?


Punkalaitumella presidentinvaalien kampanjointi taitaa rajoittua yhteen makkaratarjoiluun. Paikalliset puolueet ovat ehkä hyytyneet talvisessa kylmyydessä. Toisaalta tämä on ymmärrettävää, sillä presidentinvaaleissa puolueiden rivit hajaantuvat. Esimerkiksi Jutta Urpilaisen kannatuslukuja katsellessa ei uskoisi hänen edustavan maan toiseksi suurinta puoluetta. Edes valtaosa ”omista” ei ole hänen takanaan. Niinpä  SDP jatkaa presidentillisiä mahalaskujaan jo kolmansissa peräkkäisissä presidentinvaaleissa.

 

Evästeet