Olemme Facebookissa!

23.12.2021 Erilainen, tavallinen joulu

Toisen kerran peräkkäin vietämme poikkeuksellista joulua. Silti sen sanoma on tuttu: rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto.

Huomenna on jouluaatto ja me itse kukin hiljennymme viettämään suurta ilon ja valon juhlaa kuka mitenkin. Joulunpyhät ajoittuvat tällä kertaa viikonlopulle ja arkiaskareisiin palataan taas maanantaina. Joulu ei kovin usein ole näin lyhyt, joten voi kai sanoa sen olevan poikkeuksellinen.


Poikkeuksellinen joulu on siinäkin mielessä, että jo toista kertaa peräkkäin vietämme sitä  tiukkojen rajoitusten vallitessa.  Parasta olisi pysytellä perhepiirissä, opastavat asiantijat. Isot sukujoulut ja vierailut olisi syytä jättää odottamaan aikoja parempia, ja kokea fyysistä etäisyyttä mutta henkistä läheisyyttä, kuten presidentti kuvaili vuosi sitten.


Puuttuuko joulusta taas kerran jotain, moni pohtii. Joku kaipaa läheisiään, joku on säästänyt väliviikolle lomamatkaa varten, joku ehkä oli ajatellut lähtevänsä baarikierrokselle.


Vaikka joulusta voi puuttua jotain, sen perussanoma on nytkin sama: rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto. Ehkä joku jopa pysähtyy tätäkin pohtimaan, kun suunnitelmat muuttuvat ja maailmassa näyttää epävarmalta.


Hyvä joulu tästä tulee. Viettäkää se turvallisesti ja nauttien kaikesta siitä hyvästä, mitä kuitenkin edelleen meillä kaikilla on runsaasti ympärillämme Suomessa.


Punkalaitumen Sanomat ilmestyy seuraavan kerran ensi vuoden puolella, joten on paikallaan toivottaa paitsi Hyvää Joulua, myös Toivorikasta Vuotta 2022!

 

Evästeet