Olemme Facebookissa!

23.04.2020 Varautumista myös tiloilla

Koronaepidemian aikana myös maatalousyrittäjiä muistutetaan varautumisen merkityksestä kotimaisen ruoantuotannon turvaamiseksi myös poikkeustilanteessa.

Pirkanmaalla maaseutuviranomaiset kehottavat maatiloja huomioimaan varautumisen mahdollisen koronaepidemian iskiessä maataloustuottajiin. Tiloille on lähetetty kirje ja muun muassa tarkistuslista, jolla jokainen tuottaja pystyy selvittämään oman maatilansa varautumistilanteen.


Punkalaitumella maatalousyrittäjien tueksi on nimetty myös kolme viljelypäällikköä, joiden tehtävänä omilla alueillaan on pitää tilannekuvaa yllä sekä ottaa vetovastuu mahdollisen koronaepidemian iskiessä.


Maatiloilla varauminen on laaja käsite. Keskeistä on, että viljelyssuunnitelmat ja tiedot vaikkapa kasvinsuojeluaineista ja lannoitteista on koottu niin sanotusti yksiin kansiin, jolloin tieto ei ole ainoastaan isännän omassa päässä. Erityisen paljon varautumiseen liittyvää suunnittelua on  edessä tuotantoeläintiloilla, joissa on turvattava myös työvoiman saatavuus.


Viljelypäälliköt muistuttivat myös erilaista maatalouden urakointia tarjoavia yrittäjiä kertomaan palveluistaan julkisesti, jotta ne olisivat mahdollisimman laajan piirin tiedossa, mikäli palveluille tulee käyttötarvetta.

 

Evästeet