Olemme Facebookissa!

22.06.2023 Piukka paperi

Petteri Orpon hallituksen hallitusohjelmaa käydään nyt läpi tarkasti. Arto Satosen nousu ministeriksi on seudulle myönteinen asia.

Kuin Winston Churchill aikoinaan tarjoilee tällä viikolla aloittanut Petteri Orpon hallitus kansalle verta, hikeä ja kyyneleitä. Näin ainakin, jos on uskominen arvostelijoiden näkemykseen. Toisaalta hallitusohjelmaa kiitellään siitä, että se tähtää työllisyyden parantamiseen  ja velanoton taittamiseen.


Suomi elää velaksi, sitä ei voi kukaan kiistää. Myös sekä työllistymisen että sosiaaliturvan rakenteissa on ongelmia. Näille asioille pitäisi tehdä jotain, jotta hyvinvointiyhteiskunta edes jollain tavalla pysyisi raameissaan. Keinoista on kuitenkin  erilaisia näkemyksiä ja varmasti oppositio tulee lähiaikoina kertomaan, mitä se tekisi toisin. Toivottavasti uusi hallitus pääsee jaloon tavoitteeseensa mahdollisimman pienin kansallisin vaurioin.


Erityisen hieno uutinen seutukunnan kannalta on Arto Satosen nousu hallituksen työministeriksi. Ministeri, ja tietysti myös kansanedustaja, omalta seudulta on aina tärkeä asia edusti hän mitä puoluetta tahansa.


Satonen on kokenut poliitikko ja työelämän asiantuntija. Hän saa vastuulleen melkoisen kakunsiivun hallitusohjelman toteuttamisesta. Jo nyt voi ennustaa, että taiturointi työmarkkinajärjestöjen, hallitusohjelman kirjausten ja eduskunnan opposition ristiaallokossa ei tule olemaan helppoa. Koittakoon ny, sanoisi laitumelainen.

 

Evästeet