Olemme Facebookissa!

22.02.2024 Ylös poteroista

Hallitus sekä poliittinen oppositio ja ay-liike käyvät keskenään tällä hetkellä näännytystaistelua, johon Suomella ei olisi varaa.

Hallituksen työmarkkinauudistussuunnitelmat ovat nostattaneet ammattiyhdistysliikkeen piirissä valtaisan vastustuksen, joka on viime viikkoina näkynyt poliittisina lakkoina. Jopa Punkalaitumella on lakkoiltu. Tällä hetkellä näyttää siltä, että menossa on näännytystaistelu, jota käyvät molemmat osapuolet.


Työelämäkiista on käynnissä erittäin hankalana hetkenä. Suomen talous laahaa, työttömyys on lisääntymässä ja valtio on veloissa korviaan myöten. Parlamentaarinen oppositio yhdessä ay-liikkeen kanssa on kaivanut syvät poterot ja aivan yhtä syvissä poteroissa istuu maan hallitus. Rintamalinjan yli lentävät ainoastaan molemminpuoliset syytökset. Ne on kaivettu jostain menneisyyden kumpujen yöstä.


Suomalainen työelämä kaipaa muutosta, mutta millaista ja miten? Yleensä Suomessa asiat on pystytty sopimaan neuvottelemalla ja kompromissein, nyt ei näytä olevan niiden aika.


Lienee aivan turha puhua kliseisestä ”isänmaan edusta”, vaikka juuri tällä hetkellä se pitäisi olla kaikkien osapuolten mielissä, syö ruokansa sitten ay-liikkeen soppatykistä tai Etelärannan vuorineuvosten posliinilautaselta.

 

Evästeet