Olemme Facebookissa!

21.10.2021 Virkeää osallistumista

Lokakuun alussa vietettiin vanhustenviikkoa.

Lokakuussa vietettävällä vanhustenviikolla on pitkät perinteet. Jo vuonna 1954 on vanhuksille omistettua päivää vietetty ensimmäisen kerran. Seuraavalla vuosikymmenellä, vuonna 1967, lokakuun ensimmäinen sunnuntai vakiinnutettiin vanhusten päiväksi. Vuonna 1972 päivä laajeni koko viikon mittaiseksi teemaviikoksi.


Punkalaitumella vanhustenviikkoa on vietetty vuosien saatossa monella tapaa.


Aikaisempinsa vuosina tapahtumapaikkoina ovat olleet muun muassa  Pakarin pihamaa, ns. kunnantalon tontti, joka on nykyään yrityskäytössä, sekä vanhustentalojen pihapiiri.


Tapahtumien järjestäjinä ovat olleet kunnan vanhusneuvoston rinnalla paikkakunnan lukuisat yhdistykset ja seurakunta.


Tänä vuonna vanhustenviikon tapahtumien järjestäjät osoittivat jälleen kerran paikallisen yhteistyön voiman.  Tilaisuuksia oli runsaasti koko viikon ajalle, ja järjestäviä tahoja paljon. Ja mikä tärkeintä, tapahtumiin osallistuttiin virkeästi.


Vanhustenpäivän ajatuksena 1950-luvulla oli tuoda esille kiitollisuus heille, jotka ovat rakentaneet nuoremmille sukupolville hyvän elämän puitteet.


Tämä ajatus kantaa edelleen.  Kiitollisuutta on hyvä muistaa jakaa kaikkina vuoden viikkona – ottamalla ikäihmiset huomioon olemalla läsnä, käymällä tervehtimässä, soittamalla kuulumisia, kertomalla, että he ovat  meille tärkeitä.

Evästeet