Olemme Facebookissa!

21.07.2022 Kesä on tapahtumia täynnä

Koronan hellitettyä on taas päästy nauttimaan tapahtumien antimista. Moni on jo ehtinyt kaivata kesän rientoja ja niissä tapahtuvia kohtaamisia.

Heinäkuu lähenee loppuaan ja tuntuu, että kesä on mennyt yhdessä hujauksessa. Onneksi vielä on kuukauden päivät aikaa nauttia kesän tuomasta vapaudesta. Vielä ei siis ole aika murehtia syksyä ja sen mukanaan tuomia kylmiä sekä koleita päiviä.


Tekemistä kesältä ei ole puuttunut, eikä tule puuttumaankaan. Ympäri Suomea on pitkän odotuksen jälkeen päästy järjestämään tapahtumia, jotka peruuntuivat edeltäviltä kesiltä. Myös Punkalaitumella on riittänyt puuhaa kaikenikäisille, vauvasta vaariin.


Lapsille on ollut tarjolla kesäleirejä ja erilaisia tapahtumia, kuten Vesisankarit -kiertue Kivirannassa ja Lasten kesäpäivä kirjastolla. Nuorille on ollut oma kesäleiri ja heitä on työllistetty muun muassa lupiinien kitkijöiksi.


Varttuneempaa väkeäkään ei ole unohdettu, vaan heille on ollut tarjolla esimerkiksi erilaisia yhdistysten ja liittojen kesäjuhlia. Keskiviikkoiltaisin on taas Särkässä voinut käydä tanssimassa tai vain nauttimassa tunnelmasta. ytynyt koko perheelle. Talonpoikaismuseolla järjestettiin muun muassa Kaikkien Aikojen Maatalous -näyttely. Siellä ihmeteltävää riitti jokaiselle.

 

Yhdessä vietettyjä kesäpäiviä erilaisissa tapahtumissa on moni varmasti jo ehtinyt kaivata. Korona-ajan jälkeen on ollutkin virkistävää nähdä ihmisiä yhdessä nauttimassa koko perheen tai jopa suvun voimin tapahtumien antimista.

 

Kaipuu yhteisiin hetkiin on näkynyt myös tapahtumien kävijämäärissä. Ne ovat hiponeet ennätyslukemissa, kun ihmiset ovat lähteneet katsastamaan kesän tapahtumatarjontaa. Se on varmasti lämmittänyt järjestäjien mieltä, sillä mikä olisikaan parempi kiitos kuin nähdä tyytyväisiä ja iloisia kävijöitä.

Lisäksi koronavuodet ovat tehneet taloudellisesti tiukkaa useille tapahtumajärjestäjille.  Runsaat kävijämäärät ovat siis  myös sillä saralla olleet positiviinen näky ja tuoneet helpotusta järjestäjien ahdinkoon.


Tapahtumien merkitys ihmisille on suuri. Niissä nähdään tuttuja ja vaihdetaan kuulumiset.  Ne tuovat ihmiset yhteen ja luovat muistoja kesästä. Kohtaamiset tapahtumissa ovat usein niitä arvokkaimpia muistoja. Ne jäävät mieleen ja ne muistamme vielä useiden vuosienkin jälkeen.  

Evästeet