Olemme Facebookissa!

20.5.2021 Churhillin sanoin

Toisen maailmansodan alkupäivinä Iso-Britannian pääministeri Winston Churchill lupaili saarivaltion asukkaille verta, hikeä ja kyyneleitä. Ennuste kävi todeksi.

Churchillin sanat eivät ole ilmeisen tuttuja punkalaitumelaisille poliitikoille. Punkalaitumella ehdokkaita asettaneiden puolueiden puheenjohtajat kertovat omia näkemyksiään sitä, mikä meitä odottaa seuraavalla kuntavaalikaudella.

 

Monenlaista pitäisi tehdä.

 

Elinvoiman kehittäminen on jokaisen puolueen vaalilistlla. Mutta miten kauniit ajatukset tehdään todeksi, on toinen asia.

 

Punkalaitumella on pitkästä aikaa meneillään myönteistä kehitystä. Kanteenmaan klusteriajatus on etenemässä, vihreiden suosimaa tuulivoimaa suunnitellaan ja matkailun markkinointia käynnistellään. Nämä kaikki lisäisivät elinvoimaa mutta voivat myös kaatua satakuntalaiseen ajatteluun, jolla on tapana torpata kaikki uusi.

 

”Ei me niitä tarvita”, saattaa kuulua monesta suusta. Jatkolause keksii monta muuta syytä, minkä takia emme niitä tarvitse.

 

Kuntavaaleissa 2021 äänestämme yleensä henkilöä, emme ideologiaa. Tarjolla on kattaus tuttuja henkilöitä, jotka ovat päättäneet asettua arvostelun alttarille.

 

Yleensä kuntapäättäjä on ensimmäisten ”haukutttavien” joukossa. Haukkujia ovat monesti ne, jotka eivät itse ole valmiita asettumaan julkiselle arvostetulle.

 

Kesäkuun 13. päivä selviää, millaisella valta-asetelmala Punkalaitumelle tehdän seuraavat neljä vuotta kuntapolitiikkaa. Olisi erittäin hienoa, jos mahdollisimman moni äänestäjä käyttäisi oikeuttaan päättää siitä, ketkä puolestamme päättävät seuraavat neljä vuotta. Se antaa mahdollisuuden myös arvosteluun.

 

Juha Aro

Evästeet