Olemme Facebookissa!

20.08.2020 Etätyö ja sairaanhoitopiiri

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin jäsenkuntana myös Punkalaitumella suositellaan etätyön tekemistä. Punkalaitumen Sanomien some-kyselyn perusteella valtaosalle vastaajista se on mahdoton vaihtoehto.

Maan hallitus otti käyttöön viime viikolla sairaanhoitopiirikohtaiset ”liikennevalot” estääkseen koronaviruksen leviämisen. Kolmen sairaanhoitopiirin alueelle annettiin etätyösuositus eli ihmisiä kehotettiin jäämän kotiin töihin.


Yksi suosituksen piirin kuuluvista on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri (VSSHP). Mitä sitten, mehän olemme Pirkanmaata, saattaa moni ajatella. Kyllä, Punkalaidun kuuluu Pirkanmaan maakuntaan mutta on edelleen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin jäsen. Monelle tämä tosiasia saattaa tulla yllätyksenä.


Punkalaitumella etätyöhön tuskin tullaan siirtymään suurin joukoin. Punkalaitumen kunnasta kerrotaan, että se ei ole antanut työntekijöilleen etätyösuositusta. Paikallislehden Facebook-ryhmässä tehdyssä kyselyssä ainoastaan 12 yhteensä 124 vastaajasta ilmoitti noudattavansa suositusta tai noudattavansa sitä osittain. Ylivoimaisesti suurin osa, sata vastaajaa, ilmoitti, etteivät voi omia töitään tehdä etänä.


Toinen asia, jonka VSSHP:n alueelle annettu etätyösuositus saattaa nostaa keskusteluun, on Punkalaitumen kunnan jäsenyys naapurimaakunnan sairaanhoitopiirissä. Asia on ollut silloin tällöin esillä ja lähimenneisyydestä löytyy muun muassa tapauksia, jolloin tilanne on hankaloittanut asiakkaan hoitoon pääsyä Tampereen yliopistolliseen sairaalaan vakavankin sairauden kohdalla.


Normaaliaikoina jäsenyys VSSHP:ssä ja samaan aikaan palveluiden ostaminen Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä ei aiheuta ongelmia mutta poikkeustilanteet saattavat nostaa esiin myös käytännön ongelmia.

 

Evästeet