Olemme Facebookissa!

20.07.2023 Kansainvälistä näkyvyyttä

Joe Biden vieraili Helsingissä viime viikolla. Tapahtuma sai valtavan mediahuomion ja kansainväliset toimittajat julkaisivat kuvia Suomesta. Tieto Suomen tarjoamista mahdollisuuksista on nyt maailman kartalla.

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden vieraili Helsingissä viime viikon keskiviikkona. Vaikka vierailu kesti alle vuorokauden, sai se silti suuren mediahuomion. Eikä suotta, onhan Biden yksi vaikutusvaltaisimmista henkilöistä maailmassa.


Bidenin lisäksi Suomeen matkasi yli 100 ulkomaalaista toimittajaa, jotka uutisoivat vierailusta. Monet heistä jakoivat kuvia Helsingistä henkilökohtaisille sosiaalisen median alustoilleen. Suurin osaheistä ihastelivat julkaisuissaan pääkaupunkimme rakennuksia sekä Suomen luontoa.


Vaikka Yhdysvaltojen presidentin kuin maahan matkanneiden toimittajien vierailut olivat pikaiset, on niistä varmasti hyötyä Suomen imagolle. Kansainvälisten toimittajien ansiosta, tieto maamme tarjoamista mahdollisuuksista leviää ja houkuttelee ihmisiä matkustamaan Suomeen.


Presidentin vierailulla saattaa siis olla kauas katsoisia vaikutuksia politiikankin ulkopuolelta. Korona-aikana matkailuala kärsi valtavasti, mutta rajoitusten poistuttua ovat turistit löytäneet taas tiensä Suomeen. Toivottavasti näin on myös tulevaisuudessakin, ainakin kansainvälistä näkyvyyttä suomalainen kulttuuri ja luonto ovat lähiaikoina saaneet.  

Evästeet