Olemme Facebookissa!

20.01.2022 Onko äänelläni merkitystä?

Moni miettii, onko äänelläni merkitystä aluevaaleissa? Punkalaitumella on lähes 2 300 äänioikeutettua ja vaalien äänikynnyksen on laskettu olevan 700-900 ääntä. Vastaus kysymykseen on näin ollen: kyllä.

Otsikon kysymystä miettii tällä hetkellä varmaan moni sellainen, joka ei ennakkoon käynyt antamassa ääntään käytävissä aluevaaleissa. Monelle saattaa olla hämärää, mistä koko vaaleissa on kyse. Samoin saattaa tuntua, että äänestimme tai emme, vaikutusmahdollisuutemme Pirkanmaan reuna-alueilla ovat olemattomat. Tamperelaiset ja kehyskuntalaiset kuitenkin vievät pääosan valtuustopaikoista.


Punkalaitumella on aluevaaleissa kuitenkin 2 297 äänioikeutettua. On arvioitu, että 700–900 äänellä aluevaltuustopaikka heltiää. Äkkinäisellä laskutoimituksella voi todeta, että mikäli jokainen punkalaitumelainen äänioikeutettu äänestäisi ja äänet jakautuisivat sopivasti, olisi aluevaltuustoon saatavissa ainakin kaksi paikallista ehdokasta. Toki vaaleissa voi äänestää kattavasti jokaista pirkanmaalaista ehdokasta.
Siksi vastaus otsikon kysymykseen on kyllä. Jokaisella äänellä on merkitys.


Eduskunta- ja kuntavaaleissa äänestysaktiivisuus Punkalaitumella on ollut liki 70 %. Sekin tarkoittaa noin 1 600 ääntä. Näitä lukuja kannattaa miettiä, ellei vielä ole äänioikeuttaan käyttänyt ja pohtii aikooko sitä historian ensimmäisissä aluevaaleissa ylipäätään käyttää.

 

Evästeet