Olemme Facebookissa!

19.08.2021 Ratkeaako Haukankosken ongelma?

Tuovatko Afganistanista Eurooppaan mahdollisesti suuntautuvat pakolaisvirrat uuden elämän tyhjillään olevaan Haukankosken kiinteistöön.

Punaisen Ristin vastaanottokeskus Haukankoskella lakkautettiin viime vuoden joulukuussa. Kunnassa on sen myötä jouduttu miettimään rakennuskompleksin tulevaisuutta.


Tuntosarvet tulevaisuuteen pystyssä pitävä voi Afganistanin lähipäivien tapahtumien pohjalta ennakoida, että maailmassa on mahdollisesti ovella jälleen yksi humanitaarinen kriisi, pakolaisvirta Afganistanista pois taleban-liikkeen jaloista.


Mikäli pakolaistulva, jota EU:ssa jo pelonsekaisin tuntein odotetaan, saavuttaa Euroopan, se todennäköisesti koskettaa myös Suomea. Taas tullaan tarvitsemaan kattoja ja seiniä turvapaikanhakijoiden majoitukseen. Siinä kohtaan Punkalaitumella on mahdollista tarjota ”hyviä palveluksiaan” eli Haukankosken kiinteistöä vastaanottokeskuksen tarpeisiin.


Tietysti Haukankoski ei sellaisenaan tällä hetkellä sovellu kyseiseen käyttöön, mutta rikkinäiset vesilinjat korjattuna tilanne voisi olla jo toinen. Koska tällä hetkellä rakennukselle ei muutakaan käyttöä ole keksitty, kannattaisi vuosien saatossa tutuksi tullut toiminta ottaa vakavaan harkintaan myös kunnassa.

Evästeet