Olemme Facebookissa!

19.03.2020 Yhdessä selviämme

Koronavirusepidemia ja sen aiheuttamat järeät toimenpiteet ovat tuoneet suomalaiset ennen kokemattomaan tilanteeseen. Yhdessä selviämme!

Sitten sotavuosien Suomen kansa on joutunut kohtaamaan tilanteen, jollaista tuskin kukaan vielä joku aika sitten osasi odottaa. Koronaviruksen aiheuttama maailmanlaajuinen epidemia on ajanut valtioita ja kansoja hätätilaan, ja johtanut samalla poikkeuksellisiin toimiin.


Meillä Suomessa valtiojohto pyrkii estämään koronaepidemian hallitsematonta leviämistä ottamalla käyttöön valmiuslain, jonka nojalla koulut ovat sulkeneet ovensa, ihmisten kokoontumisia on rajoitettu ja maamme rajat on suljettu.  Toimet ovat rajuja, mutta ne on tarkoitettu suojelemaan meitä jokaista.


Poikkeuksellinen tilanne on pelottava, mikä on täysin inhimillistä ja ymmärrettävää. Olemme huolissamme läheisistämme, etenkin niistä jotka kuuluvat viruksen riskiryhmään. Olemme huolissamme lapsistamme, työpaikoistamme ja omasta pärjäämisestämme tilanteen mahdollisesti pitkittyessä.


Toivoa huomisesta ja yhteisestä selviämisestämme on pidettävä yllä, vaikka tulevien kuukausien tapahtumat ovat hämärän peitossa ja huonoimmassa mahdollisessa skenaariossa tuovat eteemme entistä suurempaa epävarmuutta, suruakin.


Haetaan voimaa läheisistämme ja niistä asioista, jotka itse kullekin luovat turvaa. Huolehditaan vanhuksista ja ollaan heihin yhteydessä, vaikka tapaamisia tuleekin välttää. Tuetaan ja autetaan toinen toisiamme. Yhdessä olemme vahvempia kuin yksin.


Punkalaitumen Sanomat on toiminut paikallisena tiedonvälittäjänä 111 vuoden ajan. Tätä tehtävää pyrimme hoitamaan myös lähiviikkoina. Paperilehden lisäksi tiedonvälityskanavina toimivat niin internetsivumme kuin sosiaalisessa mediassa Facebook. Koska tilanteet muuttuvat nopeaan tahtiin, löytyvät kahdelta jälkimmäiseltä kanavalta kaikkein tuoreimmat paikalliset tiedot.


Lujaa uskoa ja toivon näköaloja meille kaikille. Pidetään huolta toinen toisistamme!


Juha Aro


päätoimittaja


Punkalaitumen Sanomat

 

Evästeet