Olemme Facebookissa!

18.11.2021 Törröttävät savupiiput

Oriniemessä on sattunut ainakin kolme selvittämätöntä tulipaloa, joiden kohteina ovat olleet tyhjilläät olevat rakennukset.

Palaneiden rakennusten yksin törröttävät savupiiput kertovat, että Oriniemen alueella on jotain vialla. Kylässä on sattunut lähiaikoina jo kolme selittämätöntä tulipaloa. Kaikki tyhjillään olevissa rakennuksissa. Poliisi tutkii mystisiä paloja.


Mikä Oriniemessä mättää? Tätä kysymystä ovat pohtineet myös kyläläiset ja niin sanottu suuri yleisö. Kuka saa sairasta tyydytystä tulipaloja sytyttelemällä? Poliisikin varmasti haluaisi tähän kysymykseen löytää vastauksen.


Pienissä yhteisöissä ilmenevät ongelmat sivuutetaan helposti hyssyttelemällä. Sormella osoittelu on tietysti turhaa ja tarpeetonta, mutta ongelman tunnustaminen toisaalta myös osa sen ratkaisua. Jos tuhotöiden tekeminen vaikenemalla hyväksytään, ollaan väärällä tiellä, joka tuskin johtaa näiden järjettömyyksien loppumiseen seudulla.


Turha ilkivalta ja levottomuus aiheuttavat aina loven kansalaisten turvallisuuden tunteeseen. Tuo tunne järkkyy tällä hetkellä Oriniemen alueella.   On muistettava, että viime aikaisten palopaikkojen vieressä koulua käyvät kymmenet lapset ja nuoret. Tuskin vilkkuvalot, savunhaju ja törröttävät savupiiput heidänkään turvallisuuden tunnettaan parantavat.


Kysymys kuuluu, kuinka moisen mielettömyyden lopettaisi?

 

Evästeet