Olemme Facebookissa!

18.08.2022 Toiveiden tynnyrin täyttäjä

Punkalaitumen kunnan uuden elinvoimakehittäjän harteille ladataan paljon odotuksia. Työsarka on leveä ja vaatii priorisointia tulosten aikaan saamiseksi.

Punkalaitumen kunta on päättänyt päivittää pari vuotta sitten perustetun elinvoimaluotsin toimen elinvoimakehittäjän toimeksi. Toimen hoitajan harteille on ladattu tietysti suuret odotukset ja toiveiden tynnyri on pohjaton. Siksi on syytä toivottaa Henna Ärrälälle onnea vaativaan työhön. Koittakoon ny, sanoisi punkalaitumelainen.


Hyvinvointialueiden myötä kuntien harteille jää entistä pienempi tehtävämäärä. Elinvoiman ylläpito ja sen kehittäminen nousee uudessa tilanteessa keskeiseen asemaan. Minkälainen ”elinvoimakunta” Punkalaidun on lähivuosina, jää nähtäväksi. Vastaus mittaa myös uuden elinvoimakehittäjän onnistumista työssään.


Elinvoimakehittäjän työsarka on leveä. Hyvälle kynnökselle sarka ei tule joka puolella touhuamisella, vaan yksi menestyksen avainsanoista on priorisointi. On päätettävä, mitä vähillä liiduilla taululle piirtää.
Uusien yritysten ja asukkaiden houkuttelu kuntaan vaatii jalkatyötä ja onnistunutta markkinointia.

Tilanteessa, jossa suurinpiirtein jokainen maamme kunta tavoittelee samaa päämäärää, tarvitaan ennakkoluulottomuutta ja erottautumista. Tämä itsestäänselvyys on helppo todeta. Henna Ärrälän hommaksi jää sen muuttaminen konkretiaksi. Toiveiden tynnyri odottaa täytettä.

 

Evästeet