Olemme Facebookissa!

18.06.2020 Juhannus tuo lomamoodin

Juhannuksen myötä Suomi siirtyy kesäloma-aikaan. Mukavaa juhannusta ja hyviä lomia kaikille!

Aurinko on hellinyt meitä suomalaisia viime aikoina kiitettävästi. Jopa niin kiitettävästi, että monet suorastaan toivovat jo vilvoittavia sateita. Pitkä sääennuste ei tällaisia kuitenkaan lupaa, mikä tietää hankaluuksia peltokasveille, miksei myös metsämarjojen syyssadolle.


Koskapa aurinkoa on luvassa, on edessämme pitkästä aikaa myös helteinen keskikesän juhla juhannus. Tänä vuonna sekin poikkeaa tavanomaisesti merkittävästi. Juhannuksesta saadaan nauttia ilman suuria kansajuhlia pienemmissä ympyröissä. Moni viettää juhlan perhepiirissä, pienellä porukalla.


Juhannuksesta Suomi siirtyy myös tiettyyn lomamoodiin yhä useamman jäädessä nauttimaan lomistaan. On mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvin viesti kotimaan matkailun korostamisesta on mennyt lomasuomalaisille perille. Punkalaitumella tätä pystyy indikoimaan esimerkiksi sillä, millainen liikenne talonpoikaismuseo Yli-Kirralle suuntautuu sen avatessa ovensa juhannuslauantaina. Matkailukohteiden nettisivujen kävijämäärät ainakin ovat tiettävästi olleet viime päivinä nousussa.


Tulevina päivinä kannattaa nauttia vielä hetken pitenevistä päivistä, kauniista illoista ja aamuista ja viettää keskikesän juhlaa hyvässä, mutta sopivan kokoisessa seurassa.


Hyvää juhannusta!

 

Evästeet