Olemme Facebookissa!

18.01.2024 Vaalit käyntiin

Punkalaitumelaiset ovat olleet perinteisesti innokkaita äänestäjiä. Mikä lienee "äänestyskunto" keskiviikkona alkaneissa presidentinvaaleissa?

Suomen tasavallan 13. presidentin valinta polkaistiin käyntiin eilen ennakkoäänestyksen alkaessa. Ennakkoäänestys jatkuu ensi tiistaihin asti.


Suomalaiset ovat ottaneet ennakkoäänestysmahdollisuuden omakseen. Viime kevään eduskuntavaaleissa noin 40 % äänestäneistä valitsi ennakkoäänestyksen. Vuoden 2018 presidentinvaaleissa ennakkoon äänioikeuttaan käytti 52,5 % äänestäneistä.


Presidentinvaalien suhteen mielenkiintoista on nähdä se, kuinka korkea vaalien äänestysprosentti on. Suomen kansalaisten into äänestää eri vaaleissa kun on ollut laskemaan päin. Kun Martti Ahtisaari valittiin presidentiksi vuonna 1994 oli äänestysprosentti 82,2. Sauli Niinistön toinen kausi vuonna 2018 alkoi 69,6 % lukemissa.


Punkalaitumelaiset ovat perinteisesti olleet innokkaita äänestäjiä eri vaaleissa. Vaikka presidentinvaalit näkyvät pitäjässä melko vähän, eikä vaalitaistelukaan ole kovin kuumaksi päässyt nousemaan, toivottavasti mahdollisimman moni lähtee vaaliuurnille. Joko ennakkoon tai varsinaisena vaalipäivänä 28. tammikuuta.

 

Evästeet