Olemme Facebookissa!

17.04.2020 Yrittäjälle on tarjolla tukea

Yrityksille ja yrittäjille on tarjolla taloudellista tukea poikkeusaikana. Tärkeitä ovat myös neuvontapalvelut ja henkinen tuki. Aina voi kilauttaa myös kaverille.

Hallituksen rajoitustoimet, riskiryhmien eristäytyminen ja yleinen varoivaisuus niin liikkumisen kuin taloudenkin osalta ovat sysänneet monet maamme yrityksistä taloudellisiin vaikeuksiin. Valtiovalta on luvannut tulla yrityksiä ja yrittäjiä vastaan ainakin euromääräisesti mittavalla tukipaketilla. Näitä tukia voi yrityksen koosta riippuen hakea eri tahoilta.


Punkalaitumella, jossa esimerkiksi yksinyrityksiä on runsasti, oleellisena tukimuotona on kunnan kautta haettava tuki. Sen määrä on yritystä kohti 2 000 euroa. Kunnalle Ely-keskuksen kautta budjetoitu rahamäärä ei mahdollista jokaiselle yksinyrittäjälle näin suurta tukea mutta osa yrityksistä on varmasti niin sanottuja pöytälaatikkoyrityksiä. Lisäksi myöntökriteereinä ovat  aiempi kannattavuus ja selkeä talouden heikkeneminen koronaepidemian vuoksi.


Rahallisen tuen lisäksi tarjolla on neuvontaa ja henkistä tukea. Kahta jälkimmäistä tarjoaa myös yrittäjäjärjestö. Vaikeassa tilanteessa on tärkeää, ettei kukaan jää murehtimaan omia asioitaa yksin. Kaverille voi ja kannattaa kilauttaa.

 

Evästeet