Olemme Facebookissa!

17.03.2022 Saran päässä

Pirkanmaan aluevaltuusto on aloittanut työnsä. Ensimmäisen kokouksen perusteella ns. syrjäkulmien valtuutettujen on syytä pitää hoksottimensa tarkkana ja avattava tarvittaessa myös suunsa.

Pirkanmaan aluevaltuusto aloitti työnsä viime viikon tiistaina Tampereella. Toistakymmentä vuotta juntattu sote-uudistus konkretisoitui vihdoin ja työ Suomen suurimman hyvinvointialueen hyväksi aloitettiin.


Kokous sujui herttaisen yksituumaisissa tunnelmissa. Kaikki puolueet olivat valmiit tekemään kaikkensa, jotta sote-palveluiden käyttäjät saisivat tasavertaista ja tasalaatuista palvelua alueen joka kolkalla.


Kun arki alkaa, nousevat ensimmäisen kokouksen rivien välit varmasti esiin. Hyvinvointialueen hyväksytty hallintosääntö on ohut ja sitä pitää vahvistaa. Tästä kaikki ovat yhtä mieltä. Minkälainen vääntö paperin sisällöstä muodostuu, jää nähtäväksi.


Kokouksessa kävi myös ilmi, ettei hallintomalliksi valittu valiokuntaratkaisu välttämättä jää pysyväksi. Tämänkin asian loppuun saattamisessa saattaa edessä olla melkoinen vääntö.


Kokouksen lehtereiltä tapahtumia seuraillessa paljastui myös se vääjäämättömyys, että aluevaltuustossa on jo nyt sisä- ja ulkokehä. Tahtipuikkoa heiluttavat maakuntakeskuksen politiikasta tutut nimet yli puoluerajojen. Helposti syntyi mielikuva, että he määräävät kyntöhevosten vauhdin, kun mittavaa sarkaa aletaan kääntää. Vaikka jokainen aluevaltuutettu toimii koko alueen hyväksi, on syrjäkulmien edustajien syytä pitää hoksottimet tarkkoina. Ja saada tarvittaessa suunsa auki.

 

Evästeet