Olemme Facebookissa!

16.11.2023 Päänsärkyä koronasta

Koronainfluenssan rynnistettyä Pirkanmaalle on jälleen hyvä palauttaa mieleen kansalaisten perushygieniataidot ja toivoa, että rokotusaikoja olisi paremmin saatavilla. Edes ensi vuonna.

Tuo vanha vainooja, kavala kauhea eli koronavirus on jälleen iskenyt kyntensä ihmisiin Pirkanmaalla ja Punkalaitumella.


Viruksen voima saatiin tuta myös Punkalaitumen Sanomissa päätoimittajan maatessa taudin oireiden kourissa koko viime viikon. Lehti kuitenkin syntyi, mistä kiitos toimituksen toiselle vakituiselle työntekijälle sekä apuun rientäneelle, luotettavalle sijaisellemme.


Vaikka korona ei enää aiheuta sellaisia pelonsekaisia tunteita, kuin keväällä 2020, kuormittaa se silti terveydenhuoltoa paljon. Tällaista viestiä on viime päivinä tullut Pirkanmaan hyvinvointialueen suunnalta. Etenkin hoitoon ovat hakeutuneet kotona asuvat ikäihmiset.


Hoidon kuormittuminen on vakava asia ja siksi onkin syytä kääntää katse jälleen ennaltaehkäisevään hoitoon, ja influenssa- ja koronarokotuksiin. Olisiko niitä voitu antaa ripeämmin? Kysymys on oikeutettu, kun tiedämme, ettei aikojen saanti ole ollut helppoa. Punkalaitumella ei rokotusaikaa voi tällä hetkellä varata lainkaan.


Koska meni, niin kuin meni, on syytä palauttaa mieliin kansalaisten hygieniataidot. Monilta tartunnoilta vältyttäisiin käsien pesulla ja sillä, ettei flunssassa lähdettäisiä ”kylille” tai edes töihin, vaikka se juuri tuntuu olevan paikka, josta on kaikista vaikein pysyä poissa sairaana.


Viranomaisten suuntaan puolestaan voi esittää toiveen, että ensi vuonna olisi todella hienoa myös meille työikäisille, jos voisimme saada koronarokotteen influenssarokotteen tapaan. Vaikka ostamalla sen omakustaneisesti apteekista.

 

Evästeet