Olemme Facebookissa!

14.10.2021 Taikayön hetki

Taikayöntien mahdollisuudet matkailun näkökulmasta ovat jälleen nousemassa esiin. Mahdollisuuksia vetovoiman lisäämikseksi on, kunhan kaikki toimijat saadaan puhaltamaan yhteiseen hiileen.

Punkalaitumella, Huittisissa ja Urjalassa ollaan pitkästä aikaa kiinnitetty huomiota kuntien alueiden läpi kulkevan matkailutie Taikayöntien hyödyntämiseen vetovoimatekijänä. Kunnantalolla järjestettiin edellisviikolla ideointityöpaja, jossa osanotto oli runsas.


Taikayöntie syntyi kolmen kunnan yhteisin ponnistuksin vuosituhannen alkupuolella, vaikka silloin Maisematie-hankkeena tunnetun projektin ensiaskeleet otettiin jo vuonna 1996. Virallisen matkailutien saamisesta alueelle voidaan pitkälle kiittää punkalaitumelaista kotiseutuneuvos Juhani Helariuttaa, huittistalaista maakuntaneuvos Jukka Tuoria, hanketta koordinoinutta Aki Mikkolaa sekä silloista ministeri Olli-Pekka Heinosta. Toki toimijoita ja edesauttajia oli muitakin.


Alkuviehätyksen jälkeen Taikayöntie on jäänyt lapsipuolen asemaan. Tie mainitaan, mutta siihen ei ole panostettu. Ehkä syynä on ollut se, että Taikayöntielle ei milloinkaan syntynyt yhteistä organisaatiota, joka vastaisi tien markkinoinnissa, vaan tämä työ jäi yksittäisten toimijoiden tehtäväksi.


Tilaisuus Taikayöntien uudelle tulemiselle on otollinen. Kotimaanmatkailu on suosiossa ja ihmiset etsivät muutakin, kuin massakohteita. Luontoa, väljyyttä ja maisemaa arvostetaan.


Kun Taikayöntien varrella tähän kysyntään osataan vastata erottuvalla markkinoinnilla,  mielekkäillä kohteilla ja muulla tekemisellä, ei ole mitään syytä olettaa, etteikö entistä suurempi matkailijajoukko tulevaisuudessa suuntaisi läpi Urjalan ja kautta Huittisten. Siinä samalla kuljettaisiin myös Punkalaitumen maisemissa, vaikka ihana kotikuntamme ”Huuhaa” Innasen laulussa mainitsematta jääkin.

 

Evästeet