Olemme Facebookissa!

14.05.2021 Kannattaa kokeilla

Punkalaitumen kunnan ratkaisu kaavoittaa Penttilän alueelle pientalotontteja ja siirtolapuutarha on kokeilemisen arvoinen idea.

Punkalaitumen kunta kaavoittaa Penttilän alueella. Tällä hetkellä pusikoituneelle, jopa metsittyneelle alueelle nykyisen asuntoalueen tuntumaan suunnitellaan tontteja pientaloille, ja aluetta siirtolapuutarhalle.


Uuden alueen kaavoitus on raikas tuulahdus kevääseen. Miten muuten kuin kaavoittamalla ja työpaikkoja luomaan pyrkimällä kunta voi houkutella uusia asukkaita? Pientaloalue lähellä palveluita ja lähellä luontoa kiinnostaa toivottavasti myös maaseudun rauhasta innostuneita.


Myös siirtolapuutarhan sijoittaminen alueelle tuntuu hyvältä idealta. Siirtolapuutarhan ajatus on tarjota vapaa-aikanaan ”kropsottamiseen” mieltyneille mahdollisuus viljelllä ja varjella. Se on ollut yksi aikamme trendeistä ja varmasti koronapandemian tarjoamien kokemusten myötä monia kiinnostava vaihtoehto vapaa-ajan viettoon.


Tehokkaalla ja oikein suunnatulla markkinoinnilla kaavoitettava alue saattaisi jopa aidosti kiinnostaa pysyviä asujia ja vapaa-ajan viettäjiä. Paikalliselle elinvoimalle tällä olisi positiivinen vaikutus.

 

Evästeet