Olemme Facebookissa!

14.04.2022 Visitaation viesti

Piispantarkastuksessa kiiteltiin Punkalaitumen seurakunnan yhteistyötä Urjalan seurakunnan kanssa ja toivottiin sen syventämistä. Huomiota kiinnitettiin seurakunnan kiinteistöihin, jotka ovat puhuttaneet jo pitkään.

Punkalaitumen seurakunnassa on meneillään piispantarkastus. Jo syksyllä seurakuntalaiset pääsivät tapaamaan Tampereen hiippakunnan piispan Matti Revon ja viime viikonloppuna toteutettiin tarkastukseen kuuluva vierailu, hienosti sanottuna visitaatio.


Piispa sekä vierailuun osallistuneet pappisasessori ja lääninrovasti kiittelivät seurakuntamme toimintaa. Erityisesti esiin nousi Urjalan seurakunnan kanssa tehtävä yhteistyö. Se on ilmiselvästi sitä, mitä hiippakunta jatkossakin toivoo. Mikäli yhteistyöllä voidaan osaltaan turvata seurakunnan säilyminen itsenäisenä, ei sille kannata ainakaan Punkalaitumen päässä asettaa suuria esteitä.


Siitä, mitä luottamushenkilöiden ja työntekijöiden tapaamisissa puhuttiin, ei ole tietoa. Julkisesti esiin nostettiin seurakunnan rakennuskanta, josta meillä on keskusteltu jo pitkään. Jotain pitäisi tehdä, mutta luopumisen tuska on suuri. Pappilan myynti tuntuu pyhäinhäväistykseltä eikä leirimajastakaan haluttaisi luopua.


Kipuilu on ymmärrettävää, mutta ei poista sitä tosiasiaa, että jotain ratkaisuita seurakunnassa on suuren kiinteistömassan osalta tehtävä. Tekeekö päätöksen nykyinen kirkkovaltuusto vai ensi syksynä seurakuntavaaleissa valittava uusi valtuusto, jää nähtäväksi.


Seurakunnan talousahdingosta on puhuttu vuosikausia. Silti talousluvut ovat pysyneet varsin siedettävinä. Viime vuodeltakin tulos on selkeästi plussalla.


Kohtuullinen talous antaa hieman liikkumavaraa tarvittaville ratkaisuille, joita on muhiteltu seurakunnassa vuosikaudet ilman konkreettisia tekoja. Olisiko niiden aika hiljalleen?

 

Evästeet