Olemme Facebookissa!

13.08.2020 Tolkkua tarvitaan – taas kerran

Koronapandemian toisen aallon uhkaa vaatii taas kerran meiltä tolkkua.

Kun kevään koronarajoituksia keskikesällä alettiin purkaa moni huoahti helpotuksesta. Tuntui, että tästähän päästiin sittenkin vähällä. Viime viikot ovat osoittaneet, että näin ei sittenkään ole. Välttämättä.


Välttämättä siksi, että nyt, kuten keväällä, me jokainen teoillamme ja toiminnallamme voimme vaikuttaa siihen, millainen syksystä muodostuu koronaviruksen osalta. Voimme valita, miten hyvin huolehdimme hygieniasta, kuinka lähellä olemme toisiamme väkijoukossa, minne matkustamme ja keitä tapaamme.


Rajoitusten poistuttua elokuun alussa, ja jo sitä aiemminkin, tuntui osa suomalaisista kuin keväällä laitumelle lasketuilta mullikoilta. Riemurinnoin lähdettiin liikenteeseen kuka minnekin. Jo heti näki, että turvavälit tahtoivat unohtua ja muutenkin huolettomuus oli leimallista.


Toisen aallon uhatessa meitä on monelta taholta muistutettu tolkun säilyttämisestä. Yhteiskunnalla ja Suomen taloudella ei ole varaa päästää koronapandemiaa valloilleen. Voi olla, että ei ole viimeinen kerta, jolloin meiltä vaaditaan jälleen ryhtiä toimia ohjeiden ja määräysten mukaan, mutta taas kerran niin on tehtävä. Meidän jokaisen.

 

Evästeet