Olemme Facebookissa!

13.07.2023 Maalta kaupunkiin

Nykyajan trendi on muutto maalta kaupunkiin erilaisten mahdollisuuksien perässä. Löytyykö onni suurista ihmisiä vilisevistä kaupungeista vai kenties maaseudun rauhasta.

Kaupungistuminen on nykyajan trendi. Kaikki suuntaavat maalta kaupunkiin töiden, opiskelun tai paremman elämän toivossa. Trendi on kuitenkin huolestuttava. Samaan aikaan, kun suuret kaupungit kasvavat kasvamistaan niin pienemmät paikkakunnat autioituvat hiljalleen.


Suuret kaupungit houkuttelevat mahdollisuuksillaan. Kauppoja ja kahviloita vieri vieressä ja lukemattomia harrastus- sekä työmahdollisuuksia. Uusi työ ja asunto hulppean korkeasta kerrostalosta saattaa kuulostaa avaimelta onneen, mutta todellisuudessa samat arkiset askareet piinaavat myös kehä kolmosen sisäpuolella.
Elämää on myös kaupunkien ulkopuolella, eikä kaikkia houkuta kaupungin vilske ja kiireinen elämäntyyli.

Maaseudulla ei tarvitse varautua aamuruuhkiin tai väkipaljouteen ruokakaupassa. Kiireisen työpäivän jälkeen lenkki luonnon helmassa kaukana kiireestä ja vilinästä auttaa rentoutumaan ja unohtamaan mieltä painavat asiat. Eikä kesäisessä peltomaisemassakaan ole valittamista.


Maaseutujen autioituminen on surullinen näky. Vanhoja hienoja rakennuksia on jäänyt tyhjilleen pahuuden valtaan, eikä valtiokaan halua helpottaa maaseudulla asumista. Kallistunut polttoaineen hinta rajoittaa liikkumista ja samalla palvelut kaikkoavat suurempiin kaupunkeihin.


 Omat hyvät ja huonot puolensa on kuitenkin niin kaupungissa kuin maalla asuessa.  Toiset pitävät maaseudun rauhasta, toiset taas kaupungin vilskeestä. Yhteistä on kuitenkin se, että arki rullaa pitkälti saman kaavan mukaan asuinpaikasta riippumatta. Loppujen lopuksi onnikin on siellä missä itsellä on hyvä olla.


 

Evästeet