Olemme Facebookissa!

12.08.2021 Neljän vuoden rutistus

Punkalaitumen kunnan uusi valtuusto aloitti työnsä maanantaina. Neljän vuoden aikana se joutuu pohtimaan myös sitä, miten hyvinvointikunta on valmis panostamaan elinvoimaan ja sen kehittämiseen.

Punkalaitumen kunnallishallinto järjestäytyi luottamus-elinten osalta maanantaina. Kesän alussa valittu valtuusto istuu seuraavat neljä vuotta, mutta kahden vuoden kuluttua toimielinten kokoonpanoja tarkastellaan uudelleen puolueiden tekemän sopimuksen mukaan.

 

Se, että puolueet pääsivät sopimukseen, joka ainakin valtuuston kokouksen vähäsanaisuuden perusteella on kaikkien hyväksymä, on hieno asia ja enteilee hyvää myös yhteistyön toimivuudelle alkaneella valtuustokaudella.

 

Valtuuston uusi puheenjohtaja Harri Lumme nosti puheessaan esille Punkalaitumen kunnan päätöksenteon keskeiset kohteet. Ne ovat tuttuja menneiltä vuosilta: sote-palvelut, investoinnit ja elinvoima. Näiden parissa ovat pähkäilleet päättäjät aiemminkin.

 

Kunnallinen päätöksenteko on valintoja. Miten käyttää pienet resurssit, jotka kunnalla ovat lakisääteisten tehtävien tuomien menojen jälkeen? Punkalaitumella ovat vuosien varrella toistuneet monesti termit hyvinvointi ja elinvoima. Jokainen tulkitsee näitä omalla tavallaan, ja jokaisella on näkemys siitä, mitä ne konkreettisesti tarkoittavat.

 

Viime vuosina Punkalaitumella on edistetty hyvinvointia monella tapaa. Seuraavaksi valtuuston on toden teolla keskityttävä myös elinvoimaan ja sen voimistamiseen. Päättäjillä on valta ja velvollisuus luoda viitekehykset sille, miten kunta toimii tässä tehtävässä.

 

Evästeet