Olemme Facebookissa!

11.2.2021 Ei vain Pyhästä Hengestä

Paikallislehti on tärkeä, sanotaan juhlapuheissa. Mutta, miten tärkeä?

Monella otsa menee ruttuun, jos ei posteljooni tuo lehteä laatikkoon. Työpaikan aamukahvilla tuoreen paikallislehden nurkista kiskoo useampikin kollega. Kotona odottaa sitten tietysti myös se oma paikallislehti, jonka kanssa on mukava köllähtää sohvalle ihan ajan kanssa. Perehtyä.

 

Kun Punkalaitumen Sanomat on ilmestynyt säännöllisesti jo vuodesta 1909, on täysin ymmärrettävää, että lehteä pidetään itsestäänselvänä. 112 vuotta paikallisuutta, tuttuutta, uskottavuutta ja totta. Miten monessa muutaman tuhannen asukkaan kotikunnassa on oma paikallislehti, joka sekä toimitetaan että taitetaan paikallisin voimin?

 

Joku vähän kauempaa katsova, isommissa ympyröissä elävä saattaisi kutsua Punkalaitumen Sanomia harvinaislaatuiseksi ilmiöksi.

 

Paikallislehti ei elä vain Pyhästä Hengestä, vaikka tärkeisiin, yli vuosisataisiin perinteisiin nojaten paljon myös hänestä kerromme.

 

Paikallislehti elää tilauksista ja maksetuista ilmoituksista.

 

Paikallislehti on riippumaton, kunnasta erillinen toimija. Punkalaitumen Sanomat on kaikkien. Myös niiden, joilla ei ole älykännykkää, tietokonetta tai pääsyä internetin kaikkivoipaan maailmaan.

 

Hanna-Mari Kamppikoski

Evästeet