Olemme Facebookissa!

11.11.2021 Yrittäjyyden puolesta 85 vuotta

Punkalaitumen Yrittäjät ovat 85 vuoden ajan kantaneet yrittäjyyden soihtua Punkalaitumella. Edunvalvonnalle on jatkossakin tarvetta.

Punkalaitumen Yrittäjät juhlivat viikonvaihteessa 85-vuotista toimintaansa. Yhdistyksen perustavat sanat lausuttiin Vartiolassa kesäkuussa vuonna 1936.


85 vuotta sitten pitäjän yksityiset yrittäjät katsoivat, että he tarvitsevat kattojärjestön vaalimaan etujaan. Tuolloin yksityisyrittäjien vahvana kilpailijana toimi osuustoimintaliike. Sen aiheuttama uhka ”yksityisyritteliäisyydelle” nostettiin esiin myös Punkalaitumen Sanomien uutisessa, joka perustamiskokouksesta kertoi.


Vuosikymmenten kuluessa yrittäjäyhdistyksestä on tullut vahva paikallinen toimija. Varsinkin 70–80 -lukujen pitäjän kasvun vuosina yhdistys oli aktiivinen toimija ja kannanottaja. Sen riveistä on noustu myös kunnan päättäville paikoille.


Nykyisessä toimintaympäristössä Punkalaitumen Yrittäjät ovat kyenneet pitämään yrittäjyyden soihtua yllä osittain hankalassakin tilanteessa. Edunvalvontaan on jatkuvasti tarvetta ja se saa olla terävääkin aiheen niin vaatiessa.


Punkalaitumen kunnasta on vuosien saatossa tullut yrittäjäyhdistyksen tärkein yhteistyökumppani. Tämä on luonnollista, koska molempien tavoitteet ovat samansuuntaiset.


Vuosien kuluessa yhteistyömekanismeja on ollut monenlaisia, kuten yrittäjätoimikunta ja elinkeinopoliittinen ohjausryhmä. Useasti pienen alkuinnostuksen jälkeen näiden konklaavien kokoontuminen on syystä tai toisesta sammahtanut. Se on valitettavaa, sillä samaan suuntaan soutaminen onnistuu vain aktiivisella vuoropuhelulla.

 

Evästeet