Olemme Facebookissa!

11.08.2022 Eurot karkaavat pistorasiasta

Jyrkästi kallistunut sähkön hinta pakottaa kotitaloudet pohtimaan säästöjä.

Monessa kotitaloudessa odotellaan tulevaa talvea pelonsekaisin tuntein. Sähkön hinta on ponnahtanut moninkertaisiin lukemiin. Enää ei voi sanoa sähkön olevan Suomessa edullista. Vähän jokaisen on pohdittava sähkön kulutustottumuksiaan.


Tuleva talvi käy sähkön osalta lompakoidemme päälle takuuvarmasti ja yhtä varmaa taitaa olla, että epävarmuus sähkömarkkinoilla ei talven aikana ole poistunut. Päätä joutuu raapimaan parikin kertaa, mikäli oma määräaikainen sähkösopimus on juuri menossa umpeen.


Vaikka säästämällä sähköä ei hinnan nousua pysty täysin kompensoimaan, voi säästämällä lieventää eurojen ulosvirtausta pistorasiasta.  Kotitalouksien suurimmat sähkönsyöjät ovat tiedossa ja lämmitys on tietysti niistä merkittävin. Huonelämpötilan pienentäminen on yksinkertaisin tapa säästää ja hieman säästöajatusta jalostaen eteenpäin muitakin keinoja toki löytyy. Pienistä puroista se suurempikin virta syntyy, sanotaan.


Aiemmin muutaman sadan kilowattitunnin nousu sähkönkulutuksessa ei ollut niin ”nirkun narkun”. Ensi talvena kulutuslukemia seuraillaan varmasti aiempaa tarkemmin.

 

Evästeet