Olemme Facebookissa!

11.06.2020 Tieolot lähes siedettävät

Punkalaitumen pääväylät tulevat Vesilahdentien peruskunnostuksen jälkeen hyvään kuntoon. Sivuteillä korjausvelka sen sijaan on niin suuri, että niitä tuskin koskaan saadaan hyvään kuntoon.

Jos halutaan käyttää komealta kalskahtavaa termiä ”pääväylä”, voisi sellaisiksi Punkalaitumella määritellä Lauttakylän-Urjalantien, Kanteenmaantien, Murronharjuntien, Vammalantien ja Vesilahdentien. Ne ainakin vievät pois pieneltä paikkakunnaltamme kohti suurempia keskuksia.


Perinteisesti Punkalaitumella ei tieasioihin ole oltu tyytyväisiä. Kiistoja ja napinaa ovat aiheuttaneet tielinjaukset ja tienpitäjän ratkaisut siitä, mitä väylää kulloinkin oikaistaan ja pinnoitetaan. Aikoinaan näissä asioissa ”karvahattulähetystöjä” kävi ahkerasti eduskunnassa asti asiamme oikeutusta puolustamassa.


Tällä hetkellä paikkakunnan pääväylien tilanteeseen voi olla tyytyväinen. Viime vuosina uuden päällysteen ovat saaneet niin Lauttakylän-Urjalantie, Vammalantie kuin eräänlaisena yhdystienä toimiva Myllytiekin. Seuraavana vuorossa on Vesilahdentie.

 

Otsikon mukaisesti tieolot ovat kuitenkin vain ”lähes” siedettävät. Tämä johtuu siitä, että sivutiet ovat osittain hyvinkin huonossa kunnossa. Niihin kohdistuu meillä, kuten muuallakin Suomessa, korjausvelka, jota tuskin koskaan saadaan maksettua.

Evästeet