Olemme Facebookissa!

11.04.2024 Mesenaatti hakusessa?


Sastamalassa Tyrvään pappila ja Funkkistalo ovat saaneet uuden elämän. Urjalassa puolestaan Nuutajärven Lasikylää kehitetään ”vaurastuneen kotiseutuhengen” voimin. Kuinka käy Punkalaitumen historiallisesti arvokkaan pappilan?

Punkalaitumen seurakunta laittaa maanantaista alkaen pappilan jälkeen myyntiin. Ensimmäinen huutokauppakierros tuotti vesiperän. Tällä kertaa kirkkoneuvosto on järkeillyt, että asettamalla 200 000 euron lähtöhinnan, ostajaehdokkaat saavat kerralla osviitan siitä, millä numerolla mahdollisen kauppahinnan tulisi vähintään alkaa.


Isot arvorakennukset ovat hankalia kohteita. Harvalta löytyy 200 000 euron käteispositiota ylimääräisenä kiinnittää esimerkiksi Punkalaitumen pappilan kiinteistöön. Pitää muistaa, että myös rakennuksen ylläpito vaatii rahaa.


Onko seurakunta pappilan myymisen kanssa toivottomassa tilanteessa? Ei välttämättä. Jos suunnataan katse vaikkapa pariin naapurikuntaan eli Sastamalaan ja Urjalaan, löytyy sieltä esimerkkejä, miten kotiseutua arvostava ”mesenaatti ” voi vaikuttaa asioihin.


Sastamalassa Tyrvään pappila ja Funkkistalo ovat saaneet uuden elämän. Urjalassa puolestaan Nuutajärven Lasikylää kehitetään ”vaurastuneen kotiseutuhengen” voimin.


Pappilan toinen myyntikierros tulee kertomaan, löytääkö seurakunta sen paremmin mesenaattia kuin muutakaan tosissaan kiinnostunutta ostajaa komealle ja historiallisesti merkittävälle rakennukselle.

 

Evästeet