Olemme Facebookissa!

10.11.2022 Seurakuntavaalit – EVVK

Tuntuu siltä, etteivät seurakuntavaalit kiinnosta seurakuntalaisia. Moni ajattelee "EVVK", vaikka valittavilla kirkkovaltuutetuilla on runsaasti valtaa päättää seurakuntien taloudesta ja toiminnasta.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on käynnissä ja varsinainen vaalipäivä on 20. marraskuuta. Neljä vuotta sitten vaaleissa noin kolmannes seurakuntalaisista käytti äänioikeuttaan. Otsikon mukaisesti voi todeta, että moni suhtautuu seurakuntaaleihin ajatuksella ”EVVK” eli ei voisi vähempää kiinnostaa.


Keskiverto sekularisoitunut luterilainen katsahtaa harvoin ristin suuntaan. Kirkko on läsnä hautajaisissa, häissä ja kasteissa. Punkalaitumella ensin mainittuja riittää, kahta jälkimmäistä hieman vähemmässä määrin.


Kirkkovaltuustot linjaavat seurakuntien toiminnasta ja taloudesta. Se on niiden tärkein tehtävä. Niinpä Punkalaitumella nyt valittava kirkkovaltuusto tulee päättämään vaikkapa seurakunnan kiinteistöistä, virkajärjestelyistä ja yhteistyöstä muiden seurakuntien kanssa. Myydäänkö pappila seuraavan neljän vuoden aikana talouden nimissä? Miten hoidetaan kirkkoherrakysymys? Viime kädessä: miten turvataan seurakunnan itsenäisyys?


Mikäli yllä olevat kysymykset kiinnostavat, vielä on aikaa tarttua ehdokasta hihasta ja kysäistä hänen näkemystään. Äänestääkin ehtii vielä mainiosti.

 

Evästeet