Olemme Facebookissa!

10.06.2021 Päätettävää riittää

Sunnuntaina valittava uusi kunnanvaltuusto pääsee ratkomaan monia kysymyksiä, jotka liittyvät kunnan palveluihin, investointeihin ja elinvoimaan. Vaalikampanjointi jatkuu loppumetreille asti.

Kuntavaalit käydään ensi sunnuntaina. Ennakkoäänestykseen osallistui Punkalaitumella kolmannes äänioikeutetuista. Loput toteuttavat kansanvaltaa varsinaisena vaalipäivänä. Toivottavasti äänestysaktiivisuus on perinteiseen tapaan korkea.


Vaalikampanjointi jatkuu meilläkin aktiivisena viime hetkiin asti. Tänään puolueita ja heidän ehdokkaitaan on tavattavissa torilla ja lauantaina Pietarinaukiolla järjestetään yhteistilaisuus, johon makkaratarjoilun lisäksi kuuluu vaalipaneeli.


Elokuussa työnsä aloittava valtuusto pääsee seuraavan neljän vuoden aikana päättämään isoista asioista. Miten turvaamme laadukkaat palvelut kaiken ikäisille kuntalaisille, miten asetamme investoinnit toteuttamisjärjestykseen, miten kehitämme kotikuntamme elinvoimaa ja miten sinnittelemme itsenäisenä kuntana?


Näihin kysymyksiin ei ole yhtä oikeaa vastausta, mutta vastaus niihin on löydettävä. Se tulee vaatimaan keskusteluja, yhteistyötä, kompromisseja ja vahvaa näkemystä kunnan kehittämisestä. Myös kuntahallinnon toimintamekanismit tulisi sisäistää.


Sunnuntai-iltana olemme viisaampia ja tiedämme niiden 21 henkilön nimet, jotka lähtevät kuntalaivaamme luotsaamaan.

 

Evästeet