Olemme Facebookissa!

07.09.2023 Myydäkö, vai eikö myydä?

Punkalaitumen seurakunnan päättäjät joutuvat nyt pohtimaan, luovutaanko pappilasta 161 798 eurolla. Myyntiajankohta oli korkojen noususta johtuen haasteellinen.

Markkinat määrittävät tunnetusti hinnat. Näin kävi tällä kertaa myös seurakunnan huutokauppaaman Punkalaitumen pappilan osalta. Korkein tarjous oli 161 798 euroa ja varmasti vähemmän, mitkä olivat myyjän odotukset.


Seurakunnan päättäjillä onkin nyt hankala päätös tehtävänään. Myydäkö pappila pois murheista tarjotulla hinnalla, vai uskoako siihen, että toisena päivänä hintataso nousisi selkeästi korkeammaksi.
Pappilan myyntiaikeet ajoittuivat hankalaan hetkeen. Vuosi sitten alkanut korkotason nousu aiheutti kiinteistömarkkinoilla shokin, josta ei ole täysin toivuttu. Rahalle on tullut hinta ja se tekee ulkopuolista rahoitusta tarvitsevat varovaisiksi.


Mikäli seurakunta noudattaa kiinteistöstrategiaansa, se myy pappilan. Hinnan lisäksi keskeisenä myyntipäätöstä tehtäessä pitäisi olla se, millaisilla ajatuksilla ostaja on liikkeellä. Jos suunnitelmat jatkokäytöstä tuntuvat toteuttamiskelpoisilta, on matalampi myyntihinta helpompi perustella. Kuten valtuutettu Anne Peräniitty sivulla viisi toteaa, toiminnan tulisi olla ”katseet kestävää”. Emme kaipaa uusia rapistuvia romukeitaita. Niitä meillä jo on.

 

Evästeet