Olemme Facebookissa!

07.07.2022 Onko positiivisille uutisille enää sijaa mediassa?

Uutissivustoja selatessa on mahdollista huomata kuinka uutiset katastrofeista ja kriiseistä ovat ottaneet vallan. Posiitiviset uutiset ovat harvassa valtamedioiden etusivuilla.

Erilaisia uutissivustoja selatessa saattaa alkaa tuntua, että mikään ei ole hyvin. Joka puolella on otsikoita sodasta, joukkoampumisista, luonnonkatastrofeista ja taloudellisista kriiseistä. Suurin osa uutisista käsittelee jotakin kielteistä asiaa.

 

Ehkä tällaiset uutiset sitten kiinnostavat ihmisiä ja medioiden analyytikot ovat tyytyväisiä klikkauksien kasvavaan lukumäärään.

 

Välillä kuitenkin saattaa kaivata jotain ”kevyempää” luettavaa. Sellaista, josta tulee hyvälle mielelle eikä lukeminen aiheuta vain huolta. Aikakauslehdet olisivat varmasti täynnä mitä herkullisemman värisiämekkoja sekä yllättäviä julkkisjuoruja, mutta mitä jos haluaisikin jotain hieman asiapitoisempaa sisältöä.

 

Aikakauslehdille on kyllä omat hetkensä ja niistäkin voi ammentaa hyödyllistä tietoa, mutta jos kaipaa jotakin uutiskynnyksen ylittävää juttua esimerkiksi taloudesta tai ilmastonmuutoksesta.

 

Olisi mieltä virkistävää joskus saada lukea onnistumisista ja iloisista asioista. Urheilu-uutisissa niihin saattaa törmätä hieman useammin, ainakin kun jääkiekosta puhutaan. Mutta voiko tilanne toden totta olla niin, että uutiset kriiseistä ja katastrofeista eivät anna sijaa muulle uutisoinnille? Uutisoinnille, joka nostattaisi mieltä ja ilahduttaisi lukijoitaan. Onko klikkauksien määrä sitten niin vähäinen, että tällaisten kirjoittaminen olisi vain ajan hukkaa?

 

Onneksi paikallislehtien uutissisällöstä suurin osa on kuitenkin vielä posiitivissävytteistä. Valtamedioissa asia taitaakin harmillisesti olla jo toisinpäin.

 

Evästeet