Olemme Facebookissa!

06.10.2022 Luonto-oppia a´la EU

EU-parlamentti tahtoo poliittisista syistä muuttaa luonnon kiertokulkua tulkitsemalla osan energiapuusta ei uusiutuvaksi luonnonvaraksi.

Jos EU-parlamentin aivoituksia on tulkitseminen, olisi puiden syytä lopettaa kasvunsa. Näin siksi, että EU:n uusiutuvan energian direktiivissä osa Suomessakin energiana käytettävästä puumateriaalista on poistumassa uusiutuvan energian listalta.


EU:n esitys on poliittinen. Ei se poista luonnon vääjäämätöntä kiertokulkua. Istutettu puu kasvaa ja aikanaan kuolee pois, ellei puuta sitä ennen korjata ihmisen käyttöön.


Suomessa metsästä saatava energia on ollut aina merkittävässä asemassa. Nykytilanteessa kotimaisen energian merkitys sen kuin korostuu. Omavaraisuus suorastaan huutaa kaikkea kotimaassa tuotettua energiaa.


Mutta kuten Suomessa usein on tapana, olemme valmiit kipuamaan puuhun takapuoli edellä, mitä EU-asioihin tulee. Itsellemme helppoa ratkaisua ei pystytä puolustamaan, vaan  Brysselin neuvotteluihin lähdetään ilman yksituumaisuutta.


Metsäenergian kohtelu vahvistaa meikäläisestä näkökulmasta todeksi senkin tiedetyn asian, että jos Venäjällä osataan mustan puhuminen valkoiseksi, onnistuu se sujuvasti myös Brysselin kabineteissa. Luonnonlakeihin päätöksillä ei silti ole vaikutusta niin kauan, kuin aurinko omalla energiallaan huolehtii yhteyttämisestä.

 

Evästeet