Olemme Facebookissa!

06.02.2020 Kuka on Greta Thunberg?

Lapsille ja nuorille suunnatun Sanomalehtiviikon teemana on ilmastonmuutos.

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista Sanomalehtiviikkoa. Se on Sanomalehtien Liiton ja sen jäsenlehtien jokavuotinen tempaus, joka suunnataan lapsille ja nuorille.


Tänä vuonna Sanomalehtiviikon teemaksi on valittu ilmastonmuutos, ja sen vuoksi viikon markkinoinnissa käytettiin ruotsalaisen ilmastoaktivisti Greta Thunbergin kasvoja.


Valittu teema on haastava. Siitä kertoo jo sekin, että yksistään Thunbergin kasvojen näkeminen sivulla on joissain lehdissä johtanut tilausten irtisanomisiin. Niin kahteen leiriin suomalaiset ovat jakautuneet suhtautumisessaan paljon puhuttavaan aiheeseen.


Punkalaitumelaisnuoret tuntuvat äkkiseltään suhtautuvan ilmastonmuutokseen ”hötkyilemättä”. Tämä pistää väkisin miettimään, asetammeko nuorille liikaa vastuuta tai käytämmekö heitä ”keppihevosina” perustellessamme omia näkemyksiämme ilmastonmuutokseen liittyen. Se, että ruotsalainen teinityttö on antanut äkäiset kasvot ilmastoaktivismille, ei tarkoita, että jokainen suomalaisnuori kantaisi maailmantuskaa hartioillaan.

 

Evästeet